sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Joulukuun päiviä

Tänä jouluna minäkin päätin, kuten moni muukin, scräpätä joulusta oman kirjasen. Kun marraskuussa tuli Ihana lehden talvinumero jossa oli Elliksen tekemä juttu "Scräppää joulun odotus" sai oma kirjanen tuulta alleen. Kaapissa on jo kauan pyörinyt Tiimarista hankittuja valokuva-albumeita ja nyt otin yhden käyttöön. Tilasin Paperikierteestä pinkan Basic Greyn Eskimo Kisses papereita, siirtokuvavihkosen ja tarroja. Koska kokonaisuudesta oli tulossa melko iso, päätin pitäytyä yhden sarjan käytössä ja lisätä vain yksivärisiä papereita sarjan lisäksi. Marraskuussa valmistelin leikkaamalla kaikki paperit oikeaan kokoon, tekemällä boordeja ja jokaiselle päivälle oman numerolapun. Adventtipyhien kohdalle laitoin aina vähän isomman numerolapun. Stanssasin Spellbindersin stansseilla valmiiksi tekstilappusia yksivärisistä papereista. Nämä esivalmistelut nopeuttivat joulukuussa albumin täydentämistä ja varmasti myös edesauttoivat sen valmistumista heti tammikuun alussa.


Valokuvien suhteen päätin olla niuhottamatta. Kaikki kuvat saivat kelvata, oli sitten kuinka tärähtänyt tahansa. Vaikka kuvien laatu olisikin huono, tulee kuvasta mieleen kuitenkin muisto sitä katsoessaan. Teetin kuvat mustavalkoisena jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian sekava. Joihinkin valokuviin lisäilin pieniä tekstejä ennen teettämistä. Läheskään jokaiselle päivälle ei ole omaa kuvaa ja toisille päiville on taas useampi.

Tykkään kirjasesta aivan valtavasti ja sen tekeminen oli todella mukavaa. Nyt on mukava haudata kirjanen hetkeksi kirjahyllyyn ja ensi joulun alla tai vuosien päästä kaivaa se esiin.

4 kommenttia:

 1. Vitsi miten kiva kirjanen. Enpä ole tullut ikinä ajatelleeksi, että tämänkin mallisiin albumeihin voisi skräpätä.

  VastaaPoista
 2. Oi wau! Ootpas saanut hyvännäköistä jälkeä aikaan tuollaiseen perusalbumiin! Enpä ollut itse ikinä tajunnut tehdä tämmöiseen, wau kerrassaan! Aivan ihanat kannet ja sisäsivut näyttävät ihanan runsaille!

  VastaaPoista
 3. siis hyperihana! Hirmun paljon sivuja tässä, hyvä idea skräpätä tällaiseen albumiin! Tää olis just sellainen, mitä pitäisi ehdottomasti päästä hipelöimään livenä. HIANO.

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea käyttää tuollaista valmisalbumia ja lopputulos on upea! :)

  VastaaPoista