sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Virpoi varvpoi vaan

Vuosi vuodelta enemmän minua ärsyttää pääsiäinen tai itseasiassa palmusunnuntai. Juttuhan on nimittäin niin, että en siedä niitä pieniä noita tai ylipäätänsä noidaksi pukeutuneita virpojia. Virpojat otan kyllä vastaan, ei oo kyllä näkynyt mutta yksikään noita-asuinen ei saisi tästä talosta yhtään palkkaa. Koska noidat ei virvo.

Olen todella jumissa joihinkin perinteisiin ja tämä virpominen on yksi niistä. Ennen vanhaan virpomalla toivotettiin hyvää onnea talon emännälle joka sitten ajoi keväällä eläimet virpomavitsalla laitumelle. Noidat taasen lentelivät yöllä ja aiheuttivat harmia talon eläimille. Navetan ovet laitettiin visusti säppiin ja oven yläpuolelle tehtiin risti.

Niin, ne palkatkinhan saa vasta sitten viikon päästä.


1 kommentti:

  1. Ymmärrän! Meillä päin on vähemmän virpomisperinteitä, joten on vähemmän ärsytyksen aiheitakin... mutta en minäkään tykkää siitä, että jotkut näyttävät pukeutuneen Halloweenia varten (josta en myöskään tykkää, siis Halloweenista). Enkä siitä, että lapset ovat valmiita antamaan yhden vitsan, mutta palkkaa ottavat kuitenkin jokainen. Tai isommista, jotka nojailevat coolisti kaiteeseen "virpoessaan".

    Tänä vuonna tosin jostain syystä ei ärsyttänyt yhtään - oli hyväntuulisia virpojia ja sain kauniit koristeet keittiön pöydälle. Kai se on hyvä juttu, luulisin. ;-)

    VastaaPoista