maanantai 26. syyskuuta 2011

Askartelukaupoista

Parina viime vuonna on askartelutarvikeshoppailut vähentyneet huimasti, monestakin syystä. Ehkä ensimmäisenä syynä jo olevan tavaran paljous (sitä kun alkuaikoina hamstrasi aivan kaiken), toisena oman tyylin löytäminen ja järkevämpien ostosten tekeminen, tietää jo mikä tulee käytettyä ja mikä ehkä olisi hukkaostos. Kolmantena ehkäpä askartelutarvikeliikkeiden puute.

Olen nimittäin täysin kyllästynyt nettikauppoihin ja kaipaisin kauppaa johon mennä hypistelemään tarvikkeita. Aika eikä jaksaminen ei riitä siihen, että selailen monien eri nettikauppojen valikoimia ja koitan löytää sen kaupan josta saisin suunnilleen kaikki tarvitsemani tavarat. Koska paperivarastossani alkaa olla vajausta ja into scräppäykseen taasen nousemassa niin ajattelin tässä tilata muutamia tarvikkeita. Törmäsin sellaiseen asiaa tilausta tehdessä, että ostajan on itse valittava toimitustapa eli kirjeenä vai pakettina tilattujen tarvikkeiden koon mukaan. Siinä sitten arpomaan onko tilattu tarvike iso vai pieni kun ei siitä näe kuin kuvan ilman minkäänlaista mittakaavaa, onko scräppipaperit isoja pakettitoimitettavia vai tuleeko ne kirjeenä? Koska en ole perehtynyt postin hinnoitteluun, enkä aiokaan, jätän näistä kaupoista jatkossa tavarat tilaamatta. Lisäksi on kauppoja jonne on tullut joskus erehdyksissään rekisteröidyttyä asiakkaaksi ja unohdettua salasana. Toki salasanan saa vaihdettua ja pääsee taas kauppaan sisään mutta jos haluat tilata rekisteröitymättä syöttäen sähköpostiosoitteesi, joka on sama jolla joskus olet rekisteröitynyt, niin siihen tyssää ja kauppan ohjelma valittaa että tällä sähköpostilla on rekisteröidytty, kirjaudu sisään ole hyvä. Siinä vaiheessa yleensä jo lapsi huutaa jossakin eikä ole aikaa odotella sähköpostiin uutta salasanaa ja vaihtaa sitä taas. Jätän siis näissäkin asioimatta. Osassa nettikaupoista ärsyttää myös tavaroiden jaottelu ryhmiin, sikinsokin. Ja se, että ne ryhmät siellä sivupalkissa on ihme järjestyksessä, olisivat edes aakkosissa niin löytäisi helpommin.

Osa on tehnyt kivoja scräppilöytöjä ihan paikallisista Tiimareista mikä miusta on ihme. Meidän Tiimarissa on miusta tavarat melko hujanhajan ettei ne houkuttele ollenkaan ostamaan. Anski esitteli blogissaan Kuopin Tiimaria, joka näyttää houkuttelevalta. Tiimarin lisäksi meiltä löytyy yksi askartelukauppa jossa on tarvikkeita laidasta laitaan eli hyvin vähän scräppäykseen ja ne mitä on, ei ihan ole sitä minun tyyliäni, ainakin mitä viimeksi olen papereita siellä selaillut.

Eli scräppäyskauppaa odotellessa...

6 kommenttia:

 1. Sama asia on nostattanut myös omaa ärsytyskynnystä suomalaisissa kaupoissa asioidessa! Pienillä muutoksilla asioinnin helpottamiseksi olisi varmasti suuri vaikutus myyntiin...?

  VastaaPoista
 2. Sama vika täälläkin. Ei ole sellaista kauppaa, mistä saisi kaiken haluamansa enkä halua maksaa monia postikuluja, koska silläkin summalla saisi niin paljon kaikkea kivaa tai vaihtoehtoisesti ulkomailta samasta paikasta kaikki kerralla.

  VastaaPoista
 3. Nettikaupoissa saa kyllä vierähtämään ihan älyttömästi aikaa kun klikkailee kaikki osastot läpi. Se on niin totta. Ja sitten jotkut tuotteet, esim. paperit ei välttämättä ole kuvissa oikean sävyisiä :/ Pitäisi nähdä livenä että näkee oikeasti sen sävyn.
  Toivottavasti nuo Tiimarin valikoimat leviäisivät muuallekin. Ainakin täällä tuntuu että heti kun tulee jotain uutta skräppiaiheista niin ne viedään heti käsistä. Eli luulisi, että ovat huomanneet niiden suosion.

  Mulla on sulle blogissani muuten tunnustus. :)

  VastaaPoista
 4. Olen juurikin itse miettinyt näitä kotimaisten kauppojen valikoimia, hyviä mietteitä sullakin! Meinasin avata keskustelua foorumin puolelle, oliskohan muillakin jotain sanottavaa aiheesta. Vai ottaakohan kyseisten putiikkien omistajat kehittävät ideat pahasti..

  VastaaPoista