maanantai 8. helmikuuta 2016

Vuosi ilman uusia vaatteita


Loppuvuodesta huomasin facebookissa kampanjan Vuosi ilman uusia vaatteita. Sitä mainostetaan saatesanoilla

"Maailma hukkuu tavaraan ja vaatekaapit pullistelevat käyttämättömistä vaatteista. Ompelijat raatavat hikipajoissa ja kaatopaikat täyttyvät tekstiilijätteestä.

Tehdään nyt yhdessä ympäristöteko: ei osteta vuoteen mitään uusia vaatteita kaupasta, vaan käytetään vanhoja, ostetaan kirppareilta ja lainataan kavereilta. Ja koska hätä ei lue lakia, sallittakoon jokaiselle kolme poikkeusta säännöstä (kovimmat pärjää tietty ilman apua). Niin ja kengät lasketaan myös mukaan haasteeseen! Alusvaatteiden ja sukkien suhteen sen sijaan saa tehdä poikkeuksen."


Minä inhoan vaatekaupoissa käymistä enkä pahemmin tykkää postimyynnistäkään. Vaateostokseni viimeisen vuoden aikana on tehty lähinnä tarpeeseen urheilukaupasta tai kotivaatekutsuilla. Vaatekaapissani ei ole hirveästi vaatteita mutta riittävästi. Syksyn aikana ompelin useamman tunikan työkäyttöön. Tuntui, että minulla on perusvaatetta sekä tarvittaessa juhlavaatteitakin ihan riittämiin niin voisin aivan hyvin ottaa osaa haasteeseen.

Miten sitten tammikuu sujui? Hyvin. En käynyt pahemmin kaupoissa. Toki ruokaostoksilla joudun kävelemään vaateosaston vierestä mutta ainut mitä ostin, oli LIdlistä yhdet urheilusukat. KIrppareilla en ole käynyt. MIssään vaiheessa ei ollut oloa, että tarvitsisin jotain. Myöskään kankaita en ole ostanut. Itselle en ole ommellut mitään uutta. Olen ajatellut haasteen niin, että voin ommella itselle vaatteita jo olemassa olevista kankaita mutta uusia kankaita pyrin olemaan ostamatta. 

Nyt helmikuussa olen aloittanut itselle villapaidan johon ostin myös langat. Ajattelen, että kaikki itse tehty on sallittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti