keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kirsikkainen huppari


Minulla on päällä lähes joka päivä huppari. Tykkään rennoista ja pehmeistä vaatteista jotka eivät purista. Vaikka kaapista löytyy useampikin huppari, ovat ne jo päätyneet kotikäyttökuntoon ja tarvetta oli vähän siistimmälle hupparille jossa käydä kaupungilla. Koska kaipasin hieman värikkäämpää ja tahdoin pitkät hiharesorit niin se oli ruvettava ompeluhommiin. Ensimmäistä kertaa ompelin ihan ajatuksen kanssa ja huolella. Niin kannattaisi tehdä ehkä useamminkin, tuli nimittäin kovin mieleinen ja jo paljon käytössä ollut vaate. 

Kirsikkakankaan ostin "naapurin" kangaskaupasta. Ihanainen Sashop sijaitsee melko lähellä ja kun iltapäivällä laitoin Sarille tilausta, oli kangas jo illalla postilaatikossamme. Aivan mahtavaa palvelua! Hupun vuorikangas löytyi jemmoista ja alaosan raitakangas taitaa olla Noshin. Taskun reunoihin kokeilin ensimmäistä kertaa Tyyne-Esteristä ostamaani joustokanttia, toimii ja hermo ei mennyt sekä tuli vielä siistiäkin. 

Kaava on nyt hyväksi havaittu. Piirsin sen Ottobren lastennumerosta, olisikohan ollut tältä keväältä koossa 170 cm. Mittailin omaa lempihupparia ja tein kaavaan muutamia pieniä muutoksia. Työn alla onkin nyt vielä muutama huppari vaatekaappia täydentämään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti