perjantai 10. tammikuuta 2014

Project Life ja kuinka minä sitä teen


Viimeiset kolme vuotta on meidän perheen elämää talletettu Project Life kansioihin. Mutta mikä ihme se Project Life sitten oikein on? Lyhykäisyydessään Project Life on valokuvakansio jonne talletetaan muistoja niin valokuvien kuin tekstien muodossa. Jokainen voi totetuttaa sitä miten itse haluaa. Enemmän aiheesta löytyy Project Lifen luojalta Becky Higginsin sivuilta.

Ensimmäiset Project Life tuotteet hankin 2010 vuoden lopussa kun Ella Eliisan kautta sai ostettua kokonaista settiä Suomeen. Minä valitsin silloin setiksi Amberin. Orjallisesti kirjoitin jokaisesta päivästä ja kuvatkin oli aukeamalla aina yksi jokaiselta päivältä. Myöhemmin olen vaihtanut setin mukana tulleen kansion mustaan American Craftsin D-renkaiseen.

Toisena vuonna tilattiin kaverin kanssa setit suoraan Amerikasta. Valinta osui Turquoiseen. Tekotapa vaihtui rennonpaan. Kuvat aukeamalle keräsin viikon parhaista ja merkittävimmistä otoksista ja teksti tuli kokonaisena tarinana viikon kulusta. Päivät jolloin ei mitään merkittävää tapahtunut on siis hypätty ylitse. Nyt ei myöskään kompastuskiveksi tullut enää se, ettei muistanut mitä minäkin päivänä on tehty. Myös tämän setin mukana tullut kansio vaihtui mustaan American Craftsiin.

Kolmantena vuonna tilasin Scrapbooker´s Inner Circlestä ainoastaan korttipaketin ja muovitaskuja koska haluan käyttää kansioina edelleenkin mustia American Craftseja. Nykyään Project Lifeä ei myydäkään samalla tavalla settinä kuin alkuaan vaan jokainen kokoaa oman settinsä. Koska kerran tilausta tein niin ostoskoriin tuli samalla otettua kaksi korttisettiä, Clementine ja Cobalt. Vuosi 2013 kerättiin Clementinen väreihin.

Tarkoitus oli nyt aloitella sitten käyttämään Cobaltia mutta ihastuin Honey sarjaan ja tilasin sen sekä lisää muovitaskuja Nelssonin vinkistä Scrapbookdepotista. Eli Cobalt saa jäädä vielä varastoon tulevia vuosia varten. Muovitaskuja otin ihan reilusti ja paljon erilaisia.

Viime vuosi kuten tämä nykyinen mentiin ja mennään hyväksi havaitulla tavalla eli parhaat ja hauskimmat kuvat aukeamalle tekstin kera joka kertoo pääasiat. Tänä vuonna ajattelin hieman kunnostautu kuviin itseensä kirjoittamisella koska voipi olla, etten ehkä kovinkaan monia vuosia muista joidenkin henkilöiden nimiä tai paikkoja niin ajattelin sellaisia tietoja lisätä suoraan kuviin.

Kansion, muovitaskujen ja valmiin korttisetin lisäksi käytössä on ainoastaan kynä tekstejä varten, sakset ja kulmien pyöristäjä. Pyöristän aina kaikista kuvista kulmat koska korttisetin kortit ovat pyöristettyjä nekin. Näyttää omaan silmään paremmalta kun kaikki on pyöristetty. Kansioon liitän aina leffalippuja, kuitteja ym. viikola kertyvää paperisälää. Helppo katsoa paljonko maidon hinta on noussut ja parkkimaksut.

Ensimmäisenä vuonna teetin kuvani isoina satseina, usein ifolorilla. Silloin kansion tekeminen tuntui toisinaan todella raskaalta ja kun aloitusta rassasi vielä raskausväsymys niin ihme, että näitä kansioita vielä väsäilen. Nyt olen kuitenkin tulostanut kuvani jo hyvän tovin Canonin Selphy CP800 tulostimella joka jostakin alesta hankittiin. Ilman tuota en enää pätjäisi ollenkaan vaikka hintaahan kuville tulee hieman enemmän kuin netin kautta teettäessä. On kuitenkin ihana saada aukeama vaikka heti sunnuntaina valmiiksi kuin odotella aina kuukausi, teettää kuvat ja sitten kasata sivut. Papereita tulostimeen tilailen tai laitan miehen tilaamaan aina muutaman paketin kerrallaan Verkkokaupasta.

Näin siis syntyy minun kansioni.


4 kommenttia:

 1. Olen juuri aloittanut ekaa kertaa project lifen tekoa ja oli kiva lukea sinun tapasi tehdä. Aion myös mennä tuolla linjalla, et parhaat kuvat ja kivoimmat jutut kirjaan ylös.

  VastaaPoista
 2. Minä tutustuin Project Lifeen vasta hiljattain jonkin ulkomaisen skräppäyslehden kautta. Näytti niin näppärältä hommalta, että päätin aloittaa oman projektini vuodelle 2014 :) Viikottain on tarkoitus tehdä yksi sivu meidän elämästä ja onhan noita nyt jo pari syntynytkin. Tilasin tarvikkeet scrapbookdepotista, kiva kun tulivat ovelle kannettuina.

  VastaaPoista
 3. Moi! Haluaisin kysyä sinulta tuosta Shelphystä. Käykö sinulla niin, että kun valitsee kuvan niin tulostin rajaa itse kuvan. Eli ei ota koko kuvaa tulostukseen. Ymmärsitköhän mitä tarkoitin? Itselläni käy niin ja olen kuumeisesti yrittänyt löytää keinoa miten koko kuvan saisi tulostettua. Milloin puuttuu otsaa ja milloin leukaa :/ Kiitos sinulle! - Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appiukon kameralla otetut kuvat tulostin rajaa juuri niin, että saattaa jäädä pää pois ym. Mutta meidän omilla laitteilla otettuja kuvia ei rajaile omatoimisesti joten en ole joutunut sen tarkemmin perehtymään asiaan.

   Poista