maanantai 18. toukokuuta 2015

Ravintolapäivän kakkureseptit




Huhtikuussa tein tyttären syntymäpäiville hyydykekakkuja lasipurkkeihin. Koska lasipurkeista kakut on helppo tarjota, ajattelin valmistaa niitä myös ravintolapäivän kahvilaan. Purkkeja säästettiinkin ihan urakalla ja valjastettiin myös naapurit samaan puuhaan. Olin kuitenkin ronkeli niiden suhteen ja vain Muksu merkkiset kelpasivat tähän hommaan, niistä kun lähtee parhaiten ne etikset ja etiketin liimatäppä irti. Pilteissä on varsin napakka liima joka kestää tiskikonepesua useamman kerran.

Mangohyydykekakku

Pohja:
60 g voita/margariinia sulatettuna
120 g keksejä rouhittuna

Yhdistetään ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle

Kakku:
1 purkki vispikermaa
4 dl piimää
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunan mehua
6 liivatelehteä
mangososetta

- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan piimä ja sokerit
- Kuumenna sitruunan mehu (itse käytän usein appelsiinimehua) ja sulata liivatelehdet siihen
- Kaada liivateseos vaahtoseokseen kokoajan sekoittaen
- Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna kakun jähmettyä kylmässä
- Lisää päälle mangososetta


Jäädytetty suklaajuustokakku

Pohja:
60 g voita/margariinia sulatettuna
120 g keksejä rouhittuna

Yhdistetään ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle

Kakku:
400 g taloussuklaata sulatettuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 vispikermaa

- Sekoita juusto ja puolet sokerista keskenään, lisää vaniljasokeri
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen
- Lisää sulatettu suklaa juustoseokseen
- Vatkaa valkuaiset ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, lisää seokseen
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää
- Kaada kakkuseos vuokaa. Pakasta kakku ainakin yön yli ja ota sulamaan n. 1 h ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti