torstai 9. lokakuuta 2014

Kantoliinaviikko


Parhaillaan on meneillään kantoliinaviikko. Meillä kantoliinaviikko on joka viikko. Välttämättä ei joka päivä kanneta mutta useamman kerran viikossa kuitenkin, aina tarpeen mukaan. Kannamme niin ulkona kuin sisälläkin, kotona ja kaupungilla. Ilman kantamista ainakin minusta arjen työt ja menemiset olisivat paljon haasteellisempia hoitaa.


Esikosita odottaessa en ollut kovinkaan innostunut kantamisesta, enkä ottanut asiasta etukäteen oikeastaan ollenkaan selvää. Hyvältä ystävältäni sain kuitenkin trikooliinan kokeiltavaksi. En muista minkä ikäinen poika oli kun ensimmäisen kerran hänet kietaisuristillä eteen sidoin mutta veikkaisin, että ensimmäisen elinviikon aikana. Sain vietyä pyykit kuivaushuoneeseen ja hoidettua kotitötiä. Vaikka liinan sitominen onnistuikin ihan kivasti aloin ottaa selvää muistakin kantovälineistä ja huuto.netistä ostin meille manducan. Yksi parhaista ostoksista ikinä. Jatkossa kannoinkin sitten poikaa manducassa paljon edessä ja kasvettuaan häntä on kannettu paljon selässä. 


Alennusmyynnissä joskus silmiin osui rengasliina ja tilasin sen paljoakaan miettimättä. Totesin, että rengasliina olisi pitänyt tilata paljon aikaisemmin. Koen, että rengasliina on se arjen helpottaja silloin kun olet juuri tekemässä ruokaa tai jotain muuta kotityötä mutta lapsi ei jaksa odottaa hetkeäkään. Itse laitan lapsen tuolloin rengasliinalla hetkeksi kyytiin ja saan keskeneräisen jutun tehtyä ja sitten siirryttyä lapsen pariin.


Tytärtä on kannettu vauvasta lähtien. Alkuun trikooliinalla jonka huuto.netistä ostin ja jonka annoin nyt lainaan kaverille testattavaksi. Tyttöä kannetaan nyt lyhyitä aikoja rengasliinalla, kauppareissuilla ja kotona tai pikaisilla pihavisiiteillä sekä manducalla. Manducassa hän viihtyy hyvin ja kesällä Tukholman reissumme sujui varsin kivuttomasti kun uni maittoi kyydissä.

Kantoliinaviikon merkeissä otin tänään kantoliinan neuvolaankin mukaan. Kävimme myös kaupassa samaisella reissulla liinaillen. Harvakseltaan olen täällä meillä törmännyt kaupungilla liinailuun mutta varmasti kantajia löytyy. Muutama viikko sitten pienellä laivareissulla tärmäsin muihinkin reppuilijoihin.

Koska rengasliinalle on se alennusmyynnin päähänpistos, ei liinan kuosi oikein enää miellytä omaa silmää. Liinassa on myös muovirenkaat joita vasten kangasta on hankala siirtää. Liinahan on toki nyt laitettu juuri oikealle kireydelle eikä sitä tarvitse normaalisti siirrellä. Mieli tekisikin nyt ostaa toinen rengasliina, jollain kivalla kuosilla ja metallirenkailla. Kimperiltä olen katsellut tarjouksessa olevaa neobullea, en vain osaa päättä mikä kuosi nyt olisi se kaikkein kivoin. Lisäksi haaveilen Tulan kantorepusta. Järki sanoo, että me emme sellaista vielä tarvitse mutta kun ne ovat niin ihanan näköisiä. Herkullisia kuoseja vaikka kuinka. Ehkäpä yksi taaperokokoinen Tula voisi jossakin vaiheessa saada meiltä kodin. Lapsethan kasvaa ja esikoistahan siinä voisi kantaa, hän tosin kulkee jo omin jaloin eikä kesällä ainakaan viihtynyt enää kyydissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti