maanantai 13. lokakuuta 2014

Chariot Cougar 1 & 2


Esikoisen ollessa reilu puolivuotias mietimme rattaiden hankintaa. Sellaisten rattaiden joilla pääsisi juoksulenkille. Mies tutki vaihtoehtoja ja löysi Chariot Cougarit. Päädyimme ostamaan yhden lapsen istuttavat cougarit. Mies lenkkeili, minä pyöräilin ja talvella näitä on vedetty Lapin hangilla. Hyvin on toimineet. Viime talvena myös lenkkeilyt hoidettiin näillä koska kulkevat lumihangessa niin paljon paremmin kuin Emmaljungan ilmakumipyörät.

Entiseltä työkaverilta saatiin lainaan vauvaa varten kaukalo ja kevään sekä kesän aikana päästiin liikenteeseen. Esikoinen kulkee paljon potkupyörällä joten kesällä hän liikkui mukana potkutellen.

Aloin kuitenkin loppukesästä miettimään mitenkä homma mahtaa toimia talvella. Potkupyörä ei ehkä liikukaan samaan tahtiin ja esikoinen ei kuitenkaan jaksa kävellä niin pitkiä lenkkejä kuin koira ja äiti tahtoisivat kulkea. Päädyttiin sitten tilaamaan kahden istuttavat cougarit, nykyään Thulen valmistamat. Lisäosina vauvalle istuin. 


Tällä menopelillä on nyt lenkkeilty varmaan jo kuukauden päivät ainakin ja hyvin toimii. Esikoinen yleensä aloittaa lenkin potkupyöräillen mutta kun väsähtää niin siirtyy kärryihin istumaan ja potkupyörä laitetaan tavarakoriin. Mahtuu sinne vain osittain mutta riittävästi ettei haittaa työntäjää. Edessä meillä on nyt ollut pienet pyörät. Juoksurengas voisi kuitenkin olla hiekkateillä mukavampi kun pienet pyörät vähän pomputtaa.


Silloin kun olemme, kumpienkin kärryjen kohdalla, miettineet cougareiden hankitaa ei netistä ole kovinkaan paljoa löytynyt käyttäjäkokemuksia. Jos tänne joskus joku eksyy näistä lukemaan niin me ainakin olemme olleet todella tyytyväisiä hankintoihimme. Kärryt ovat arvokkaat mutta sen arvoiset. Kilometrejä näille kertyy, toki tällä hetkellä ykkösille vähän vähemmän mutta tulevaisuudessa varmaan taas enemmän. Mies lenkkeilee juosten, minä teen päivittäiset koiranlenkitykset ja leikkipuistokeikat kävellen. Pyörän perässä kumpikaan kärry ei ole tänä kesänä ollut mutta ainakin ykkönen toimi hienosti pyörän perässä. Talvella varmaankin ykköset matkaavat myös Lappiin latuja kulkemaan. Meidän käyttöön aivan loistopelit, molemmat. Suosittelen jos yhtään on liikkuvaista sorttia ja tahtoo laadukkaat kärryt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti