sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Parvekepuutarha

Minulla on ollut taimia kasvamassa ja nyt oli aika pohti mihin ne lopullisesti päätyisivät. Alkuperäinen ajatus oli laittaa tomaatit ja muutkin siskon pihalle, navetan aurinkoiselle seinustalle kasvamaan. Päädyin kuitenkin ostamaan pari lötkösaavia ja siirtämään taimet parvekkeelle. Poikanen testasi ensin saaveja ja sitten täytettiin ne mullalla. Pajuista tein tukikehikon ja laittelin langoilla taimet pystyyn. Katsotaan saadaanko satoa.

Vanhempieni luona minulla on jo useampana kesänä ollut pieni kasvimaa. Monesti siellä on kasvanut hernettä, porkkanaa ja persiljaa. Viime vuoden persiljat jo olivat nostaneet päätänsä kun menin rikaruohoja kitkemään ja maata kääntämään. Nyt istutin ainoastaan hernettä, se kun on ehdottomasti kesän ykkösherkku. Pikkaisen reunaan kokeilen myös pinaattia.


Siskon pihalle rakennetaan ratsastuskenttää ja päältä piti kuoria kaikki mullat pois. Samalla saan sitten kentän laitaan vielä yhden kasvimaan. Sinne laitan ainakin porkkanaa ja ehkäpä jotain muutakin täytyy kokeilla.

On kätevää hajasijoittaa kasvimaat eri puolille, ei ahdista niin paljoa kitkeminen ja kasteluakin voi organisoida muille tahoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti