maanantai 3. elokuuta 2015

Kasvihuoneen kuulumiset
Nyt alkaa olla se aika kesästä kun kasvimaalta ja kasvihuoneesta aletaan kerätä satoa päivittäin. Ensimmäinen tomaatti on poimittu ja nyt alkaa muutkin jo vauhdilla punertumaan. Kurkkujahan ollaankin jo saatu ja paprikatkin kukkivat ja kasvavat kovasti. Ensimmäiset pienet vesimeloonivauvat ovat myöskin kasvussa. Toivottavasti meloonit ehtivät vain kasvaa riittävän isoiksi. Koristekurpitsoitakin näyttäisi tulevan.

Kasvimaalta harvenneltiin porkkanaa ja syötiin pikkuisia iltapalaksi. Herneitä kerättiin tänään iso rasiallinen ja alkukesästä perustettu pieni mansikkamaakin on tuottanut pientä satoa. Äitini Venäjältä tuomat jättikurpitsan siemenet ovat kasvattaneet valtaisat lehdet ja pieniä kurpitsan alkuja on jo. Jännityksellä odotan mitä niistä oikein tulee. Avomaakurkun suhteen en tainnut tänäkään vuonna onnistua, ehkäpä jo ensi vuonna. Ne taisivat saada kylmää vähän liikaa kun otin harsot liian aikaisin pois.

Tänä viljelysten pitäminen on kyllä aina yhtä hauskaa ja tuppaa laajenemaan joka vuosi. Mihinköhän sitä ensi vuonna viljelyksiään laajentaisi. Pieniä suunnitelmia kyllä on mutta katsotaan. Ensi vuonna merkitsen kyllä paremmin muistiin mitä istutan mihinkin laatikkoon koska tänä vuonna kitkeminen on ollut kovin hankalaa kun ei muista mitä missäkin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti