maanantai 15. syyskuuta 2014

Kasvihuoneen syksy
Syksy alkaa hiipimään ja vaikka päivällä on vielä melko lämmintäkin ollut niin yöt ovat jo kylmiä. Yhtenä aamuna mittari näytti vaivaiset 1,6 kuuden maissa aamusella. Kasvimaalla ja kasvihuoneessa on jo aloiteltu syyshommia hiljalleen.

Kasvimaalta olen jo kompostiin nakannut kaikki kitukasvuiset yksilöt ja jättänyt vain ne jotka vielä mahdollisesti kasvaisivat. Meidän avomaakurkkujen ja kesäkurpitsoiden sato jäi hyvin pieneksi. Ensi vuonna sitten uudelleen. Porkkanoita on melko paljon mutta pieniä. Koska sairastin aika tavalla juuri kitkemisaikaan niin porkkanaraukat ovat aivan liian tiheässä. Pientä iltanaposteluporkkanaa on kuitenkin saatu mukavasti.

Kasvihuoneesta taasen on satoa riittänyt. Minitomaatit kasvoivat komeasti ja niitä onkin saanut kerätä urakalla. Myös isompaa tomaattia on salaattiin saatu. Kasvamassa oli myös keltaista hiemna päärynän muotista tomaattia joka alkukesästä näytti varsin surkealta mutta on tuottanut kuitenkin hiukan satoa. Ne ovat omia suosikkejani, ihanan makeita. Kurkkuja on tullut melkein kymmenen ja ensimmäinen paprikakin punastui kokonaan ja maistui hyvältä. Paprikoita onkin nyt vielä monta tulossa, aivan muutaman päivän sisällä poimittavissa.

Vaikka näin syksyllä ei intoa pihan kuosutteluun ole enää samalla tavalla kuin keväällä niin suunnitelmia ensi vuodelle kyllä löytyy. Niitä olisi toki helpompi toteuttaa jos nyt jo tekisi vähän valmistelu. Kasvihuoneen vieressä odottaa  neljä kasvulaatikkoa sijoittamistaan pihalle jotta kasvimaa olisi ensi keväänä jo hyvässä mallissa. Lisäksi kukkapenkkisuunnitelmia on laadittu ja ajattelin, että joitain perennoja voisi nyt syksyllä istutella mutta katsotaan ehdinkö vai tuleeko talvi ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti