maanantai 17. syyskuuta 2012

Keittiön nurkan leipomo

Meillä on ollut jo vuosia leipäkone. Saimme sen lahjaksi, ehkäpä jonain jouluna. Alkuun teimme usein mutta innostus hieman laantui kun asustin yksin miehen ollessa Kiinassa. Koneemme on OBH Nordican ja se pyöräyttää kelpo leivän kolmessa tunnissa. Olemme kokeilleet monia reseptikirjan ohjeita mutta nykyään teemme leivän ihan omasta päästä. Milloin tulee laitettua mitäkin jauhoa, lesettä tai siementä. Juustoleipä on yksi suosikeistani. Käytämme aina kuivahiivaa, helpompi mitata ja tasaisempi tulos. Eilen oli taas lämmintä leipää jonka mies otti mukaansa kun suuntasi taas kohti uutta työviikkoa.


Reilu vuosi sitten sattui hassu juttu leipäkoneen kanssa. Olin tehnyt leivän ja jättänyt sen jäähtymään. Astiassa oleva seikotin jää paistuessa leivän sisään joten pieni metalliosa oli siis edelleen leivässä. Illalla kun tulin raveista kotiin pitikin soitella synnärille lapsivesien takia ja laitoin vain leivän pussiin. Lapsihan syntyi siten aamuyöstä ja sairaalareissustamme tuli viikon mittainen. Leipä oli liian tiiviissä pussissa ja homehtui. Kun tulimme kotiin linkaisin koko leivän biojätteeseen. Tietenkään en muistanut koko sekoittajaa. Kun sitä sitten etsittiin muutaman viikon päästä niin tulipa mieleen että taisi mennä roskiin. Uusihan maksoi sitten ihan riittävästi kun sen maahantuojalta tilasin. Kun osa saapui hajosi itse kone. Ei käynnistynyt enää. Anoppi osti sitten joululahjaksi uuden samanmoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti