perjantai 27. heinäkuuta 2012

AC:n korvauspaketti

Harmittelin kun eräs AC:n kirjainarkki oli leikattu vinoon, osa ehkä muistaakin tämän. Otin sitten valmistajaan yhteyttä ja lähetin ohjeiden mukaan viallisen arkin heille. Sähköpostissa jo kerrottiin, että tuote tullaan korvamaan mutta aikaa se voi viedä. Olin jo ihan unohtanut koko asian kunnes viime perjantaina oli DHL:n kuskin lappu ovella, että pakettia olisi. Maanantaina nämä sitten tulivat, aika kiva korvaus yhdestä vieallisesta arkista. Kaksi pussillista tuotteita. Molemmissa paljon kirjaimia, papereita ja muita koristeita, toisessa leimojakin. Toisesta pussista löytyi kirjainarkki joka myöskin oli leikattu vinoon joten olkaahan tarkkoina kun ostatte AC:n kirjaimia, että saatte suorassa olevia tai sitten miun kohdalle vaan osuu ne vinot maanantaikappaleet.



maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mami go go arpoo

Nyt kaikki Stokke syöttötuolin omistajat, kannattaa kurkata arvonta Mami go go blogissa


perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hiekkalinnalla

Taas on kotikaupunkimme satamaan rakenneltu hiekkalinna. Tällä kertaa olin hieman pettynyt tarjontaan. Jotenkin linna oli paljon pienempi ja muutenkin koko homma latistunut. Linnan ohi kävellään useasti kun ollaan lenkillä joten muutamia kuvia tuli taas otettua. Tänä vuonna on historiallinen teema, hattujen sotaa ym. Ei siis ehkä ihan lapsia kovinkaan kiinnostava teema kuten aikaisempina vuosina olleet sirkus tai eläimet. Mutta taitavia on veistäjät olleet taas, yksityiskohdat kohdallaan. Jos poikkeaa Lappeenrantaan niin kannattaa se kyllä katsomassa käydä. Paikalla on myös joku pieni juna lapsille ja keinukaruselli.









torstai 12. heinäkuuta 2012

Kesäkassi

Ompelin salaiselle blogimutsi ystävälle Finlaysonin kesäkassikaavalla kassin. Sangat tosin tuli vähän lyhyemmät kuin ohjeessa koska kangasta oli rajallisesti. Piti sitten itsellekin tehdä kun löytyi palanen kangasta. Leikkasin kankaan toisesta kohdasta, joka ei sattunut kassin kohdalle, irti linnun ja ompelin sen toiselle puolelle. Sisäosa on tässä ihan yksivärinen, jokin vanha kierrätetty verho serkun mummolasta. Hyvin on toiminut käytössä, malli on kätevä kun syö yllättävän paljon tavaraa sisäänsä.


keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Noutaja

Meillä on koira, sohvaperunaterrieri. Välillä sen saa kyllä innostumaan leikkimään mutta ei kovinkaan pitkäksi aikaa. Poitsu taasen on innostunut kovasti koiran leluista, etenkin tuosta vihreästä vinkulelusta. Konttailee se suussa pitkin kämppää. Mistäköhän ihmeestä on tuonkin oppinut.



tiistai 10. heinäkuuta 2012

Haaveilen

aina toisinaan lyhyistä hiuksista. Etenkin näin kesäisin kun hiostaa ja on kuuma. Viime aikoina on tuntunut, että kaupungilla on kävellyt vastaan mitä hienoimpia leikkauksia. Viikolla näin naisen jolla oli sellainen 1 cm siili, tosi hyvän näköinen. Muutamaan otteeseen minulla on ollut lyhyt tukka. Ensimmäinen kerta oli kun käväisin hiusmallina ja kolme vuotta sitten leikkasin kanssa lyhkäiseksi.


Nyt olen kasvatellut hiuksia parisen vuotta. Nyt alkavat olemaan tasapitkät ja vanha värikin on saatu kasvatettua pois. Olen itse täysin tumpelo hiusten laittajana ja minulta onnistuu tasan kaksi vaihtoehtoa: hiukset auki kammattuna tai ponihäntä. Mitään näistä vaativampaa ei kannata edes yrittää, siitä tulee vaan harmistusta ja hampaiden kiristystä. Tykkään pitkissä hiuksista siitä, että niihin saa kivoja kampauksia juhliin ja saan ne tosiaan sille ponnarille ja pois silmiltä.


Olen äärimmäisen laiska, siksi hiukset ovat saaneet taas kasvaa koska 4-5 viikoin välein kampaajalla käyminen ei vaan ollut miun juttu. Lisäksi se muuten maksaa ihan liikaa. Tämä siis ensimmäinen ei niin hyvä juttu. Toinen on se, että lyhyet hiukset pitäisi värjätä. Oma maantienvärinen eli ei minkään värinen kuontalo ei näyttäisi lyhyenä miltään. Nyt kun vanhat värit on saatu viimein pois ei värjääminen huvittaisi ollenkaan, sellaisia myrkkyjä kun ovat ja lyhyessä tätä värjämistä tulisi kuitenkin melko paljon koska juurikasvu näkyy hetimiten.


Ehkäpä siis pidän nämä jo olkapäille, lähes, ulottuvat hiukseni ja käyn vaikka ottamassa muutaman raidan piristykseksi. Säästetyillä kampaamorahoilla voi vaikka ostaa jotain mukavaa itselle.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Valokuvaukset synttäreitä varten

Pinoilin tuossa yks päivä lapsen aakkospalikoita lattialla kun keksinkin kirjoittaa niistä tekstin. Yritin mallata kollaasin yhtä liikkuvaa osaa joka teki kuvaamisesta melko haasteellista. No, katsotaan lähetettäisiinkö me synttärikutsuja elokuussa näiden kuvien pohjalta vai pidetäänkö vielä uudet kuvaukset.





sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sulkavalla


Eilen ajeltiin Sulkavalle katsomaan soutuja. Isimies oli soutamassa ja koska oli kaunis ilma niin otettiin Mummo mukaan ja matkaan. Ekaksi käytiin Sulkavan keskustassa ja Marimekon tehtaanmyymälässä. Mitään ostoksia ei kuitenkaan tarttunut matkaan. Syötiin välipalaa ja Mummo törsäsi jäätelöön.


Kirkkoveneiden yösoudun lähtö oli Hakovirralta joten suuntasimme kohti Linnavuorta joka sijaitsi pienen matkan päässä Hakovirran sillalta. Pisamalahden linnavuori on yksi maamme vanhimpia linnavuoria. Se kohoaa n. 55 metrin korkeuteen veden pinnasta. Kiivettävää siis riitti ja hiki tuli kun matkalainen oli repussa mukana.



Maisemat oli kuitenkin hienot ja hyvin nähtiin kun soutajat menivät ohitse. Isimiehen venettä ei kuitenkaan osattu bongata mutta kuviin se saatiin ja kotona sitten tutkailtiin tarkemmin.





Matkalle sattui kaksi lossikyytiä ja vähän autoremppaakin. Tietenkin juuri minun tuurilla auton öljyvalo alkoi vilkkumaan. Onneksi näin on käynyt aikaisemminkin joten tuumasta toimeen ja takakontista öljyä moottoriin jotta matka pääsi jatkumaan.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Pari paitaa

on saateltu valmiiksi ommeltavien/keskeneräisten pinosta itkun saattelemana. No, itku tuli vasta mallilla, ei ompelijalla. 



perjantai 6. heinäkuuta 2012

Blogimutsilta

Salainen blogimutsi lupaili vielä yhtä vaaleanpunaista pakettia ja niinhän se oli postipoika taas juossut. (Meil on muuten juuri sellainen ripeä ja nuori postipoika.) Katselinkin jo aikaisemmin näitä vanishin tuoteitta niunaun blogikirjoituksessa ja tuumailin pitäisikö kokeilla. No nyt voi kokeilla =) Pakettien lähettäjäksihän paljastui niunau ja minun pakettini taasen päätyivät hänelle. Kiitokset kaikista paketeista, tämä oli todella kivaa. Kiitokset myös ipanaisen Annille järjestelyistä.


Päiväuniaika

Oi oi. Tänään hän on nukkunut jo 2 h 20 min ja uni jatkuu edelleen. Kuvissa nukutaan juhannuksena mökillä 3 tunnin päikkäreitä. On tässä viimeaikoina ollut vähän taistelua tuo päiväunille käyminen ja unet on jäänyt kovin lyhyiksi kun sitten viimein on nukahdettu. Nyt on äitikin saanut nukkua tunnin unet ja otinpa ihan vielä äsken jäätelöäkin, ei herännyt =) Kauankohan tätä luksusta vielä jatkuu.



Edit. Unta riitti vielä 5 minuuttia julkaise-näppäimen painamisen jälkeen. Toinen päivän saavutus on ei yhtään märkää vaippaa tähän mennessä vaan kaikki tarpeet potassa.

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kotitöitä

Imuri kelpaa leikkikaluksi hyvin ja sen parissa viihdyttää pitkiäkin aikoja. Samalla muristaa asiaan kuuluvasti. Pyykinpesukone on myös mielenkiintoinen. Pyykit saadaan ulos koneesta näppärästi. Taitaa kuitenkin vielä mennä hetki ennen kuin päästään ripustusvaiheeseen.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Hiekkiksellä

Testattiin ekaa kertaa taloyhtiön hiekkalaatikkoa, hyvin maistui.

Sadepäivän ratoksi

Ulkona on turhan kosteaa. Lapsi kiusaa koiraa. Viimein ehdin testaamaan tätä kännykällä bloggaamista, sitähän voisi alkaa päivittelemään useamminkin.